Zo til je je keukenbeleving moeiteloos naar een hoger niveau

Een passie voor koken? Gedreven om je culinaire prestaties naar een alsmaar hoger niveau te tillen? Dan is de Dialog-oven met zijn revolutionaire kookmethode iets voor jou. Van eenvoudige recepten tot complexe volledige menu’s, met dit staaltje geavanceerde keukentechnologie creëer je unieke bereidingen met steeds een superieure kwaliteit.

Het strakke, hoogwaardige design daargelaten, ziet de Dialog-oven van Miele er op het eerste gezicht niet echt anders uit dan een gewone oven. Toch belooft dit toestel de culinaire gewoontes van gedreven hobbykoks en thuischefs volledig op hun kop te zetten. En omdat een voorbeeld meer zegt dan duizend marketingslogans: een grote blok ijs met middenin een vis wordt in de Dialog-oven geplaatst. Na bereiding is de vis perfect gegaard … en het ijs nog volledig intact.

Topresultaat in toptijd
Een minder exotisch, maar zeker niet minder indrukwekkend voorbeeld: een lamsbout op een bedje van pepers en groene asperges op een ovenplaat. Er worden nog enkele aardappelpartjes toegevoegd en het geheel gaat de oven in. Zo’n 45 minuten later is de lamsbout perfect gegaard, de groenten zijn lichtjes al dente en de aardappeltjes lekker zacht. We hoeven waarschijnlijk niet te vermelden dat dit resultaat, in zo weinig tijd, een onmogelijkheid is voor een conventionele oven.

Jarenlange expertise
Het geheim? De nieuwe M Chef-technologie die je enkel in deze ovens van Miele terugvindt. Een resultaat van jarenlange expertise en research in de nieuwste keukentechnologieën. Die M Chef-technologie werkt met elektromagnetische golven. Omdat de moleculen in voedsel verschillend opgebouwd zijn en tijdens het kookproces ook nog eens veranderen, wordt de frequentie van die golven gedurende het kookproces voortdurend aangepast. Sensoren geven de Dialog-oven tegelijk continu feedback over de energie die de ingrediënten al hebben opgenomen.

Voor gedreven hobbykoks en foodies
Omdat deze elektromagnetische stralen gecombineerd worden met conventionele ovenwarmte is een gelijkmatige garen gegarandeerd. Van de randen tot en met de kern. Het resultaat? Vlees blijft veel sappiger en wordt binnenin overal evenredig gegaard. Vis en groenten behouden hun fijne structuur, en deeg rijst nog beter. Bovendien kunnen verse ingrediënten voor een complete maaltijd samen op een bakplaat de oven in en zijn ze allemaal op exact dezelfde tijd perfect bereid.

Gebruiksgemak
De Dialog-oven staat ook voor een mooi staaltje technologiegedreven gebruikscomfort. Zo laat het de gastheer of -vrouw van ambitieuze etentjes toe om meer tijd bij de gasten door te brengen. Voor nog meer gemak is er de Gourmet-Assistant-feature. Dat is een virtuele kookexpert die, afgestemd op de soort en het gewicht van de ingrediënten, de optimale intensiteit, functie en temperatuur voorstelt. Ook voor volledige en/of veeleisende gerechten. Wat jou rest, is bevestigen of hier en daar je eigen toets toevoegen. Ervaren kookliefhebbers kiezen dan weer liever de Gourmet Pro-optie die hen alle vrijheid geeft om het culinaire experiment op te zoeken.

70% sneller!
Of je nu voor intuïtief gebruiksgemak kiest of je culinaire grenzen wilt verleggen, een kwalitatieve bereiding is nagenoeg gegarandeerd. Net als een behoorlijke snelheidswinst overigens. Zo is een marmercake op 37 minuten klaar in de Dialog-oven, in vergelijking met 55 minuten in een conventionele oven. Een perfecte aardappelgratin in 35 minuten ten opzichte van 60 minuten. En pulled pork heeft slechts 2 uur en 20 minuten nodig in plaats van 8 tot 16 uren en gaat dus minstens 70% sneller.

Je kunt niet meer zonder
De Dialog-oven telt daarnaast nog heel wat andere innovatieve troeven. Denk bijvoorbeeld aan moeiteloos schoonmaken dankzij de pyrolysezelfreiniging. Of de display die zichzelf activeert wanneer je in de buurt komt; of de mogelijkheid om van overal de status van je Dialog-oven, inclusief het bereidingsproces, te checken, stoppen of opstarten, … Kortom: dit toestel komt aan heel wat verwachtingen tegemoet die je misschien vooraf niet eens koesterde, maar al snel niet meer kan of wilt wegdenken.

Neem hier een kijkje als je meer wilt weten over hoe je samen met de Dialog-oven van Miele je culinaire skills naar een hoger niveau tilt.