Tien warme en natuurlijke materialen voor jouw interieur

Er zijn van die dagen dat je liefst onder een warm dekentje zou kruipen. Maar wat als je je hele interieur in een sfeer van warmte en natuurlijkheid zou laten baden? Dat kan met deze interieurproducten. Wees gerust: we kozen voor de zekerheid óók een trendy warm dekentje.

Tijdloze finesse

Dit ontwerp van de Deense architect en ontwerper Arne Vodder stamt uit 1957 en werd dit jaar opnieuw gelanceerd door de originele producent, Sibast Furniture. De Sideboard Sibast No11 wordt net als vroeger gemaakt van massief hout en eiken- of walnootfineer. De kastdeuren – hout aan de ene kant, een kleur aan de andere – kun je omwisselen.

Prijs: vanaf 2.319 euro

www.sibast-furniture.com

Getinte-tafellamp

De Vienne-collectie van Maisons du Monde, met onder andere deze Cynthia tafellamp, is een en al raffinement. Sierlijke gebogen lijnen, roze getint glas en verguld metaal zorgen voor een moderne retrovibe. Een sfeervolle bron van warmte en licht voor koude avonden.

Prijs: 79,99 euro

www.maisonsdumonde.com

Herfstmood

Re-used cardboard, de trendkleur van 2022 volgens BOSS paints – colora, is een veelzijdig bruin. Je combineert deze kleur makkelijk met zachte neutrals of met juweeltinten voor een meer gedurfde look. Verkrijgbaar via de webshop, in de colora-winkels, bij een BOSS paints verkooppunt of via de vakschilder.

Prijs: op aanvraag

www.colora.be

Bed met cachet

Een gestoffeerd hoofdeinde geeft je bed cachet en doet je slaapkamer meteen enkele graden warmer ogen. Dit exemplaar van Vincent Sheppard is beschikbaar in zeventwintig stadaardkleuren – of eender welke RAL-kleur – en drie verschillende maten. Voor een knus hotelgevoel in eigen huis.

Prijs: op aanvraag

www.vincentsheppard.com

Softe sofa

Cocoonen wordt nog aantrekkelijker met een sofa als deze in je woonkamer. Hij maakt deel uit van de serie Little Petra van &Tradition en is vernoemd naar de schoonmoeder van ontwerper Viggo Boesen. Ultrasoft om in te zitten, met poten van massief eiken- of walnoothout.

Prijs: 6.183 euro

www.casteelken.be

Gekleurd glasvolume

Soda heet deze bijzettafel van Miniforms. Ze is gemaakt van ambachtelijk geblazen glas, vormgegeven door drie meester-glasblazers. Het resultaat is een glazen volume dat het licht doorlaat en tegelijk kleur brengt in je interieur. Verkrijgbaar in petrolgroen en deze herfstige ambertint.

Prijs: 926 euro (diameter 38 cm) of 1.277 euro (diameter 55 cm)

www.fourrooms.be/soda

Aardetinten

Met voorsprong het meest onmisbare interieuraccessoire: een warm maar decoratief deken om gure dagen te trotseren. Deze Battus Throw van Menu is een mix van 96 procent Italiaanse wol en zijde. Zacht, elegant en beschikbaar in een palet van mooie aardetinten als Burnt Sienna, oker, indigo en ivoor.

Prijs: 270 euro

www.fourrooms.be/menu

Rotantrend

Met een kamerscherm deel je grotere open ruimtes op in compartimenten met een eigen sfeer. Dit exemplaar van Kann Design is gemaakt van geweven rotan. Helemaal mee met de trend en de fijne textuur laat het licht door. De structuur is van massief beukenhout, met details in leder en messing.

Prijs: vanaf 1.590 euro

www.kanndesign.com

Warme textuur

Texturen als hout, wol maar ook natuursteen brengen leven en warmte in je interieur. Deze Braziliaanse kwartsiet – een nieuwe natuursteen uit de reeks Sensa by Cosentino – toont bijvoorbeeld een geaderd patroon op een wit gebarsten oppervlak. Een materiaal dat uitnodigt om het aan te raken.

Prijs: op aanvraag

www.cosentino.com

Fifties icoon

De Forli-stoel is een icoon uit de jaren 50. Met zijn natuurlijke vlechtwerk is hij helemaal terug van weggeweest. Gemaakt van massief hout – natuureik, zwarte eik of walnoot – met een zitting van rotan. Apart verkrijgbare kussens in 131 verschillende stoffen maken hem nog comfortabeler.

Prijs Forli-armstoel in massieve natuur eik en rotan (excl. zitkussen): 349,30 euro

www.juntoo.be