Strakke nieuwbouw met grote aluminium raampartijen

In een landelijke deelgemeente aan de rand van Namen verrees dit mooie nieuwbouwproject. Het zwarte aluminium buitenschrijnwerk doet het plaatje volledig kloppen.

Het project van Jean-Sébastien en Aude bestaat eigenlijk uit twee delen: een gezinswoning en een medische praktijkruimte, allebei in strakke, hedendaagse architectuur uitgevoerd. Aan de voorkant is de gevel eerder gesloten, aan de achterzijde kijkt de woning uit op de wiegende weiden rondom.

Het beste van twee werelden

Het koppel koos voor grote raampartijen in zwart aluminium met ruwe textuur uit de RECTO-reeks met Fino-vleugel. In de praktijkruimte kozen ze voor de MATO-reeks met Fino-vleugel met aluminium aan de buitenzijde en pvc aan de binnenzijde – het beste van twee werelden voor een nog betere isolatie. In het woongedeelte koos het koppel voor driedubbel glas om het energieverbruik daar tot een minimum te beperken.

Zuidgericht: zorg voor bescherming tegen de zon

Een aantal van de grote raampartijen zijn volledig zuidgericht. Daarom stelden de architect en de Profel Expert voor om niet alleen met zonwerend glas te werken, maar ook meteen screens te voorzien. “Een goede zaak”, zegt Jean-Sébastien. “Ook op de warmste dagen blijft het aangenaam koel in de woning en dat zonder airco.”

Vakkundige service

Zowel wat betreft afwerking, materiaalkeuze als oplevering blikt de bouwheer tevreden terug. “We wilden vooral een strakke, hedendaagse look voor ons buitenschrijnwerk”, zegt Jean-Sébastien. “Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat het werk correct, netjes en op tijd wordt uitgevoerd en dat de prijzen van de offerte worden gerespecteerd zonder vervelende verrassingen achteraf. Allemaal aspecten waar ik niets op aan te merken heb. Bij de plaatsing bleek wel dat een van de ramen bij het transport beschadigd was. Dat is gelukkig snel en in alle transparantie opgelost. En het heeft voor geen vertragingen aan het project gezorgd.”

Made in Belgium

Jean-Sébastien en Aude kwamen via hun architect in contact met Profel Expert Gangitech. “We hebben de ramen en deuren bekeken in de toonzaal en ook bij een aantal andere producenten prijzen opgevraagd. De prijzen van Profel zijn zeker marktconform. Het was voor ons geen absolute vereiste om met een Belgische ramenfabrikant te werken, maar het is wel aangenaam om weten dat de productie van Profel 100% in België gebeurt.”

Profel Expert Gangitech

Fabian Gangitano van Profel Expert Gangitech is trots op de realisatie. “We doen bijna alle projecten van deze architect en ons familiebedrijf werkt al bijna 30 jaar met Profel, dus je kan je voorstellen dat alles doorgaans vlot verloopt. Het geeft mij en onze klanten veel vertrouwen dat Profel een Belgisch familiebedrijf is dat enkel kwaliteitsproducten levert.”

Ruime keuze

En er zijn nog pluspunten, zegt Fabian Gangitano: “Ook al is Profel ondertussen best wel een groot bedrijf, er heerst nog altijd een echte familiesfeer en alles wordt zeer goed opgevolgd. Het is ook positief dat het bedrijf zowel aluminium, hout als pvc buitenschrijnwerk zelf vervaardigt. Zo is de klant nooit beperkt in zijn keuze. En we zitten dichtbij de productiesite als er iets moet worden vervangen of aangepast.”

Vind een Profel Expert in je buurt.