Ruwbouw: combineer alles onder één dak

Bouwen, dat betekent heel veel keuzes maken om te zorgen dat je een mooi geheel bekomt. Wist je dat je alle mogelijke ruwbouwmaterialen kunt mixen en matchen op één plek?

Plan je een nieuwbouw of een uitgebreide verbouwing, dan weet je dat je veel knopen zult moeten doorhakken. Alleen zo kan je ervoor zorgen dat je huis écht je droomhuis wordt. Om het kiezen te vergemakkelijken, ontwikkelde Wienerberger een uniek showroomconcept.

Wienerberger beschikt zelf over een uitgebreid assortiment merken van gevelstenen, kleidakpannen en kleiklinkers – maar liefst 600 verschillende producten in totaal. Maar bij een ruwbouw komen wel wat meer materialen kijken. Daarom presenteert Wienerberger in zijn showrooms in Kortrijk en Londerzeel ook de producten van een aantal andere bouwproducenten: voegmortels van Seifert, raamprofielen van Reynaers Aluminium en Deceuninck, daksystemen van Velux en de isolatiematerialen van Isover, Rockwool en Recticel.

Zo krijg je niet alleen een totaalbeeld van alle ruwbouwproducten op één plek, je kan ook met eigen ogen ontdekken wat volgens jou het beste bij elkaar past – met deskundig advies, dat spreekt voor zich.

De bouwvoorschriften worden strenger en de bouwsector innoveert voortdurend. Niet verwonderlijk dat nieuwbouwers en verbouwers met heel wat vragen zitten. De vakmensen van Wienerberger volgen de trends voortdurend op en staan klaar in de showrooms om je verder te informeren over BEN-bouwen, EPB-vereisten, richtprijzen en referentie-adressen.

Kiezen met de Combinator

Het lijkt moeilijk om je voor te stellen hoe de combinatie van een bepaalde dakpan, gevelsteen en voegmortel er in het echt zal uitzien, laat staan in combinatie met een bepaald raamprofiel. Daar passen de Combinators een mouw aan. Dat zijn speciale displays in de Wienerberger showrooms waarin je naar hartenlust al deze materialen kunt combineren. De Combinators presenteren alle elementen van de ruwbouw samen voor een realistische totaalindruk. Door te mixen en matchen kom je uiteindelijk tot de combinatie die het best aan jouw hoogstpersoonlijke smaak voldoet.

Nog niet helemaal overtuigd? In de showrooms bevindt zich een uitgebreide stalenafdeling, zodat het mogelijk is om je favoriete gevelsteen, kleidakpan of kleiklinker mee naar huis te nemen.

Digitale tools

Wienerberger ontwikkelde ook een digitale variant op de Combinator: de Textuurgenerator. Daarmee kan je online gevelstenen of kleiklinkers combineren in verschillende metselwerk- of legverbanden. Zo kan je het toekomstige uitzicht van je gevel, terras of oprit zelf vormgeven en bekijken hoe het er in het echt zou kunnen uitzien. De slimme generators laten alleen technisch haalbare combinaties toe van voegdiktes, metselwerk- of legverbanden, stenen/klinkers en formaten. Met andere woorden: als je het kan maken in de Textuurgenerator, is het in het echte leven ook mogelijk. Je vindt de Textuurgenerator op de website www.wienerberger.be/textuurgenerator.

Materialen bekijken tijdens huizenspotten

Zie je de ruwbouwmaterialen liever in hun afgewerkte vorm, met name in een referentiewoning? Dat kan ook. Via de website www.huizenspotten.be kun je zowel zoeken op product als op type woning, stijl én locatie. Je verfijnt je zoekopdracht makkelijk tot een selectie met de door jou gewenste referenties. Zo krijg je snel een mooi overzicht van woningen met jouw favoriete gevelsteen en/of dakpan. Eén klik op de knop en de routeplanner rekent automatisch de meest efficiënte route uit en geeft aan hoe lang je onderweg zal zijn langs de referentiewoningen.

Als je het kan maken in de Textuurgenerator, is het in het echte leven ook mogelijk. Je vindt de Textuurgenerator hier