Ruil je te kleine badkamer in voor een stijlvolle XL-versie

De nieuwe badkamer van Aisha en Robin is een prachtig voorbeeld van hoe je met een beperkt budget een bijzondere badkamerbeleving kunt realiseren. Blind Gekocht-architecte Kelly verplaatste de badkamer en maakte er een ware thuisspa van, een plek waar de ouders en kinderen heerlijk tot rust kunnen komen.

Bij een nieuwbouw begin je als architect en bouwheer van een leeg blad, bij een renovatie vertrek je altijd van een bestaande situatie. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je de badkamer per definitie op dezelfde plek moet laten zitten. Soms bevindt de bestaande badkamer zich nu eenmaal niet op de best mogelijke plaats. Bij Aicha en Robin was dat op het gelijkvloers achter de keuken. Allesbehalve ideaal. Durf je badkamer dus te verplaatsen of een badkamer bij te creëren.

Verbouwen is ook keuzes maken

Het budget van Aisha en Robin was beperkt, en dan moet je als verbouwer keuzes durven maken. Architecte Kelly koos ervoor om de zolder onafgewerkt te laten, zodat daar later nog een extra jongenskamer kan worden geïnstalleerd. En ze besloot een belangrijker item eerst tot in de puntjes af te werken: de badkamer.

Badkamer verplaatsen: vaak een goed idee

Architecte Kelly herdacht het badkamerconcept in functie van een drukbezet koppel met kinderen. Ze installeerde de nieuwe, lekker grote en luxueus afgewerkte badkamer op de eerste verdieping en maakte er een thuisspa van met een vrijstaand bad dat mooi centraal voor het grote raam staat. Behalve het bad is er ook een royale inloopdouche, een toilet en een dubbele wastafel met grote ronde spiegel. Een subtiel samenspel van kleuren en materialen zorgt voor een samenhangend en rustgevend geheel.

Pimpen met accessoires

Architecte Kelly creëerde een dromerige badkamer met een dosis pit, door de sobere basis aan te vullen met originele kleuren en materialen. Zo zijn alle kranen (de wastafelkraan, badkraan en douchekraan) maar ook accessoires zoals de wc-rolhouder uitgevoerd in Brushed Rose Gold, een speels luxe-element dat je direct vrolijk maakt.

Gouden tip: met een beperkte renovatie van enkel je accessoires en kraanwerk in trendy kleuren kun je een bestaande badkamer, die voor de rest nog in orde is, al geweldig pimpen.

Een bad voor twee

Dé blikvanger van deze badkamer is natuurlijk het ovalen, vrijstaande Balmani Largo-bad, een royaal tweepersoonsbad. Aisha droomde al lang van een bad waar beide kinderen samen kunnen in zitten, maar ook voor beide ouders is er plaats genoeg. Het materiaal zorgt ervoor dat het water extra lang warm blijft, ideaal voor lange relaxsessies dus. De mooie en moderne vrijstaande badkraan geeft het geheel een statige uitstraling. Ze is bovendien uitgerust met een handige handdouche.

Spelen met kleuren en materialen

De vrouw des huizes vond het belangrijk om in haar nieuwe woonst te beschikken over een dubbel badkamermeubel met eigen lavabo en spiegel om zich ongestoord te kunnen opmaken. Ook daar zorgde Kelly voor. De sprekende, donkere marmerprint van het wastafelblad, Portoro Gold, schept een mooi contrast met de blauwe tegels en het houten badkamermeubel. Het Balmani Mitra-meubel in fineer notelaar zorgt voor een uiterst stijlvolle en pure look.

Glas voor nog meer ruimtegevoel

De schuine wand in de ruimte maakte de zoektocht naar de juiste indeling best wel pittig, maar de Balmani-inloopdouche vindt daar perfect zijn plaats. De heldere, glazen wand van de douche doet de badkamer nog een tikkeltje groter lijken. De azuurblauwe tegeltjes maken het geheel compleet.
De badkamer in Oosterzele is de perfecte combinatie van relaxerende zen vibes met een goede dosis kleur. Alweer een geslaagde missie van interieurarchitecte Kelly.

Ontdek jouw persoonlijke badkamerstijl hier.