Retronostalgie in de keuken met hedendaags comfort

Vintage en retro zijn in opmars. Een keuken in retrostijl herken je aan de zachte pastelkleuren, bolvormige keukentoestellen en ronde vormen. Maar achter die heerlijke nostalgie schuilt alle hedendaags comfort.

Met een keuken in retrostijl grijp je terug naar de keukens van de jaren zestig. De tijd van het vooruitgangsoptimisme en algemeen beschikbare elektrische apparaten. In die tijd betekenden deze keukens een ware moderne revolutie. De dag van vandaag zien retrokeukens er even vrolijk en fris uit als in de golden sixties, maar we pimpen ze met nieuwe, efficiënte en zuinige apparatuur in een vintagejasje.

Vintagevormen, modern comfort

De vrijstaande retrokoelkast met ronde vormen is een echte klassieker en een heus designitem geworden. Zo’n koelkast mag nadrukkelijk aanwezig zijn in de keuken, en dat mag gerust in een opvallende kleur. Ook een retrobroodrooster, -weegschaal of -waterkoker met ronde vormen mogen niet ontbreken op het aanrecht. In de hedendaagse retrokeuken zorgen een vaatwasser op hoogte en praktische schuifkasten voor de nodige ergonomie.

Goed gekozen accessoires

De basis van een keuken in retrostijl bestaat uit gelakte kastdeuren met verticale groeven of effen kastdeuren in een opvallende kleur. Combineer ze met brede handgrepen op de kastdeuren en vrijstaande, afgeronde keukentoestellen. Met een paar goed gekozen retroaccessoires proef je helemaal de sfeer van toen.

Kastdeuren in pasteltinten

In deze keuken kies je best voor lage kasten in pasteltint. Zacht abrikoos, mild mintgroen of getemperd fjordgroen, er is geen ander tijdperk waarin het gebruik van pasteltinten zo prominent tot uiting komt als in de jaren zestig. Altijd kleurrijk, maar ook stijlvol, zonder schreeuwerig te ogen. Werk af met bloemetjesbehang, een druk patroon in de vloertegel en bolvormige verlichtingselementen.

Goudkleurige accenten

We spreken niet voor niets over de golden sixties. Je mag dus gerust de aandacht trekken met smalle onderkasten en laden afgewerkt met opvallende goudkleurige handgrepen. Combineer ze met greeploze bovenkasten in een opvallende blauwgroene kleur. Ook goudkleurig kraanwerk misstaat trouwens niet in een keuken in retrostijl. En als je de inbouwoven onder het kookvuur plaatst, refereer je naar de toestellen en kookgewoonten van weleer.

Weet je niet zeker wat je moet kiezen? Dovy Keukens denkt met je mee en kan iedere stijl uitwerken en visualiseren in 3D.

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.