Makkelijker en beter koken met slimme keukentechnologie

Na een lange werkdag in amper een half uurtje een heerlijk gerecht bereiden? En er meteen voor zorgen dat je met nog minder tijd en moeite ook morgen en overmorgen een geweldige maaltijd op tafel zet? Dat kan perfect. Immers: slimme keukentechnologie maakt koken makkelijker, sneller en beter.

Ben je single en vind je elke dag een lekkere maaltijd voor jezelf bereiden simpelweg te veel gedoe? Of draag jij in jouw gezin de spreekwoordelijke koksmuts, maar zou je liever meer tijd met je gezin doorbrengen dan in de keuken? Het maakt niet uit in welke categorie je jezelf herkent, er is goed nieuws. Keukentechnologie heeft niet stilgestaan en de betere nieuwe keukentoestellen nemen je niet enkel een heleboel werk uit handen, ze doen dat sneller en meestal met een nagenoeg gegarandeerd smakelijker resultaat.

Perfect gegaard
De juiste ingrediënten, een schotel die geschikt is om in de oven te plaatsen en een half uurtje tijd. Meer heb je niet nodig om, met behulp van de Miele Generation 7000-combi-stoomoven, een geweldig gerecht op tafel te toveren. Wie het zich helemaal gemakkelijk wil maken, kan in een handomdraai zelfs meerdere gerechten tegelijk bereiden. Daar zorgt het slim geautomatiseerde Mix & Match, Gentle Cooking-programma voor. Een schoolvoorbeeld van keukentechnologie die gebruiksgemak centraal plaatst.

Koken zonder omkijken
Dit geautomatiseerde programma kun je zien als een souschef die het grootste deel van het werk voor zijn rekening neemt. Wat voor jou overblijft, is het hoofdingrediënt te kiezen en vervolgens via het menu van de oven extra ingrediënten te zoeken. De keuze is eindeloos. Want je kunt talloze ingrediënten combineren. Vandaag even geen inspiratie? Dan stelt de Miele-app je toch gewoonweg de makkelijkst te combineren opties voor. Daarna geef je nog de gewenste bereiding aan en dan kun je zonder omkijken iets anders, leukers gaan doen.

Klaar in dertig minuten
Bijkomend voordeel van de betere combi-stoomoven zoals deze van Miele is dat koken niet enkel makkelijker wordt, het gaat ook sneller. Wat dacht je van een volledig gerecht in een half uurtje? Dat betekent minder voorbereiding vooraf en kun je ook na je werk nog op een comfortabel uur dineren. Handig wanneer je kinderen hebt, maar net zo welkom bij singles met een druk professioneel én sociaal leven. Oh ja, in combinatie met gehele of gedeeltelijke stoombereiding maakt die snelheid waarmee je eten gaart, wat je op tafel zet ook nog eens gezonder.

Voor ieder dieet, voor vandaag én morgen
Wat klinkt nog beter dan op een doordeweekse avond in geen tijd je avondeten bereiden? Dat de dag erop met nog minder moeite doen! Die Mix & Match Gentle Cooking-feature laat immers toe om gelijk twee gerechten in een keer te bereiden. Vandaag zalm met groentjes en rijst, en morgen varkensgebraad met aardappelen en winterse groenten? Je volgt gewoon dezelfde stappen als voor één gerecht en het resultaat haal je ook binnen datzelfde half uur uit de oven. De Mix & Match-feature wordt overigens even warm onthaald door wie into food-prepping is, als door gezinnen waar de smaken (of diëten) verschillen.

Op zoek naar een moderne keukenpartner of wil je meer weten over hoe Miele je dagdagelijkse keukenbeleving er vlotter en aangenamer op maakt? Klik snel hier.