Dit zijn de 7 badkamertrends van 2023: we gaan voor esthetiek, duurzaamheid, natuurkleuren, en brushed kraanwerk

Ga je bouwen, of wil je dit jaar werk maken van een badkamerrenovatie? Misschien plan je wel een extra badkamer voor de kinderen of gasten. Wij brengen je snel up to date met de nieuwste badkamertrends.

De badkamer blijft ook in 2023 dé plek in je woning waar je geniet van heerlijke me-time, waar je je mooi maakt en alle stress van je afspoelt. In 2023 doen we dat in stijl én met oog voor duurzaamheid. De trends in een notendop? Zwart kraanwerk is een blijver, brushed kranen beginnen aan een steile opmars. Kleuren uit de natuur doen het goed en ronde vormen maken het leven nog mooier. De allernieuwste wc’s spoelen beter door met minder water.

1. Black blijft beautiful

Zwart kraanwerk was hét hebbeding van 2022 en dat is dit jaar niet anders. Zwart staat voor tijdloos, stijlvol en elegant. Het laat zich mooi combineren met wastafels, badkuipen en douches in heldere kleuren. Het zwarte kraanwerk verschijnt dit jaar zowel in hoekige als in meer afgeronde vormen. Hou er wel rekening mee dat kalkaanslag snel te zien is op een zwarte kraan. Is het water in jouw woning sterk kalkhoudend, dan is een waterverzachter een goed idee – ook om (vaat)wasmachines en koffietoestellen langer te laten meegaan trouwens.

2. Brushed wordt een trend

Brushed kranen zijn matter van afwerking in vergelijking met de traditionele kranen in blinkend chroom. Dat betekent dat je er minder snel vuil en kalkaanslag op ziet. En ze zijn ook gewoon heel stijlvol. Brushed kraanwerk is beschikbaar in verschillende kleurvarianten. Bij Zucchetti vinden we brushed nickel, gold en metal black. Van Marcke biedt de brushed nickel variant aan. Stuk voor stuk kranen die je badkamer insta-Instagrammable maken.

Meer info op de merkenpagina’s: Van Marcke, Zucchetti & hansgrohe.

3. Schoner wc met minder water

WC-fabrikanten zetten al jaren in op verminderd watergebruik. Bijvoorbeeld met knoppen voor grote en kleine spoelbeurten. In 2023 komen wc’s op de markt die inzetten op een nieuwe, meer hygiënische manier van doorspoelen. Het nieuwe wc-design zorgt voor een schoner én spatvrij toilet dankzij een maximale wervelkracht. En dat terwijl deze wc’s een derde minder water nodig hebben om krachtig te spoelen.

Meer info op de merkenpagina’s: Duravit en Geberit.

4. Kleuren uit de natuur

De tijd ligt alweer even achter ons dat badkamermeubels verkrijgbaar waren in wit of wit. In 2023 halen de badkamerdesigners hun inspiratie in de natuur. Wij zijn fan van de aardse tinten zoals koraalrood en kaneelbruin, maar ook nachtblauw en zeegroen mogen er zeker zijn.

5. Ronde vormen

Hoekig is uit, rond is in. Een badkamermeubel met afgeronde hoeken geeft je badkamer een heel andere vibe. Een effect dat je ook kan creëren of versterken met ovale en ronde spiegels.

6. Zwarte frames

Meubels in frames met zwarte accenten zijn aan een opmars bezig. Het voordeel? Het zijn functionele meubels die de ruimte groter doen lijken. Ontdek de mogelijkheden bij Arblu, exclusief bij Van Marcke verkrijgbaar.

7. Duurzaam én esthetisch

Lange tijd leek het alsof je moest kiezen tussen enerzijds comfort en esthetiek en anderzijds duurzaamheid. Tegenwoordig is duurzaam ook esthetisch én comfortabel. En die trend zal in 2023 alleen maar sterker worden. We hadden het hierboven al over waterbesparende toiletten, zoals het Geberit iCon toilet dat doorspoelt met 4,5 liter in plaats van de gebruikelijke 6. Waterbesparende kranen zijn ondertussen ook de standaard. Er zijn zelfs badkuipen op de markt vervaardigd uit gerecycleerd materiaal. In de afdeling wandafwerking pakken Dzignstone en Arblu uit met natuurlijke producten gemaakt uit gerecycleerde materialen met een lange levensduur.

De nieuwste badkamertrends ervaren? Maak een afspraak in een Van Marcke showroom en laat je adviseren. Klik hier.