De badkamertrends van het moment: jouw persoonlijke oase

Droom je van een nieuwe badkamer in je nieuwbouw of bij je renovatie? Of van een extra badkamer in je bestaande woning? Dan kan je niet om deze vijf trends heen.

Idealiter is je badkamer een persoonlijk heiligdom, een rustgevende ruimte waar je ’s morgens je batterijen oplaadt en ’s avonds alle beslommeringen van je afspoelt. Waar je op een vrije dag urenlang heerlijk kunt relaxen en als herboren weer buiten stapt, je voeten zwevend op een paar centimeter boven de vloer.
Als je badkamer nog niet helemaal aan deze wenslijst voldoet, geen nood. Hulp is onderweg. In deze gloednieuwe badkamertrends vind je zeker de nodige inspiratie om van jouw badkamer de oase van je woning te maken.

Ton sur ton: speelse harmonie

De Franse uitdrukking ’ton sur ton’ betekent letterlijk ’tint op tint’. Het gaat dan over het combineren van verschillende tinten van dezelfde basiskleur. Zo krijg je een speels maar altijd harmonieus geheel.
Hoe vertaal je de ton sur ton-trend naar de badkamer? Door niet alleen te spelen met kleuren, maar ook met materialen en texturen. Combineer tinten die heel dicht tegen elkaar aanleunen. Of gebruik exact dezelfde RAL-kleur maar op verschillende materialen en structuren.

Mix & match: contrast mag

Mag het wat gedurfder? Laat dan je creativiteit de vrije loop door overvloedig te mixen en te matchen. Alles is mogelijk, zolang de materialen en kleuren bij elkaar passen en mooi bij elkaar aansluiten. Zo kan je bijvoorbeeld best wel tot drie kleuren tegeltjes met elkaar combineren in één en dezelfde ruimte, maar zorg er dan wel voor dat je slechts één formaat van tegel gebruikt. Zo creëer je eenheid in de verscheidenheid.

Back to nature: je aards paradijs

Aardse, natuurlijke kleuren als terracotta, zand en taupe (grijs-bruin) doen iets met de mens: ze zorgen voor een gevoel van instant ontspanning. Creëer je eigen paradijs op aarde door deze warme kleuren te combineren met hout of natuursteen en misschien een natuurlijke pleister zoals tadelakt of glanspleister. Alternatieven zijn betonstuc (of beton ciré), mortex en coprox. Werk af met accenten zoals een gouden kraanwerk en waan je helemaal in een sprookje van duizend-en-een-nacht.

Hygge in je badkamer: minimalistisch functioneel

Hygge is Deens voor gezelligheid, warmte, knusheid en comfort. Koppel dat met de essentie van Scandinavisch design, gebaseerd op minimalisme, duurzaamheid en functionaliteit. Dat alles samen is perfect voor een badkamer anno nu. Scandinavische designers spelen dit jaar met lichte tinten tegenover één donkere kleur. Ook natuurlijke materialen en basic vormen zijn in. Hou je van een streepje kleur in je minimalistische interieur? Kies dan voor een zachte natuurtint.

Stijlvol relaxen: wellness in huis

Jezelf af en toe verwennen? Eens goed ontspannen? Daarvoor hoef je niet steeds naar een saunacomplex, dat kan tegenwoordig gewoon bij je thuis. Creëer je eigen luxe badkamer met en suite sauna of zonnedouche (een doucheruimte voorzien van een grote ingebouwde UV-lamp of infraroodfunctie). Werk je wellness af met houttinten en mooie planten en je persoonlijke kuuroord is helemaal klaar.

Ervaar de nieuwste trends live

Wil je deze trends en nog veel meer van dichtbij ervaren? Badkamerspecialist Van Marcke organiseert in maart vier opendeurzondagen in zijn zeven showrooms, de Inspiration Sundays. Loop door de verschillende badkameropstellingen of woon een van de workshops bij over badkamertrends en duurzaam verwarmen. Ondertussen worden de kids opgevangen en leren ze zelf zeep en bruisballen maken.

Meer weten over de Inspiration Sundays? Klik hier.