Blind Gekocht Lanaken: tips om je badkamer betaalbaar te houden

Wie op zoek is naar een betaalbare woning, weet het wel: huizen zijn duur, bouwmaterialen en vakmensen ook. Met deze tips hou je je badkamer betaalbaar én mooi. Misschien wel zo mooi als die van Bianca en Jitse uit Blind Gekocht.

Het vierde seizoen van Blind Gekocht was er één vol uitdagingen, met als rode draad: hoge verwachtingen in verhouding tot de beschikbare budgetten. Bij Bianca en Jitse is het budget heel erg krap: 170.000 euro. Maar makelaar Béa en architect Bart slaagden er toch maar weer in om ook voor deze sympathieke kandidaten een mooie woning te realiseren met een kleine, maar fijne badkamer.

Lekker spannend

Het was de spannendste onthulling van het hele seizoen. Bianca en Jitse geloofden zelfs niet dat een volledig nieuwe badkamer er nog in zat voor hen. Tot ze hun gloednieuwe badkamer binnenstappen. “Ik heb meteen een ruimer gevoel hier”, zegt Jitse. “Ik ga dadelijk douchen.” Moeder en zoon zijn ook helemaal onder de indruk van het zwarte kraanwerk. “Ik ben gewoon heel erg gelukkig”, klinkt het bij Bianca. Waarmee het bewijs geleverd is dat een budgetvriendelijke badkamer er niet cheap hoeft uit te zien. Maar hoe kreeg Bart dat voor elkaar? En wat kun je zelf leren van deze geslaagde renovatie?

Hou het compact

Als je voor een betaalbare woning gaat, is de kans reëel dat ze eerder compact zal zijn. Oppervlakte heeft nu eenmaal zijn prijs. Een voordeel is dat een kleine badkamer in principe minder duur is dan een grote.
Maar klein hoeft niet krap te zijn als je voor slimme oplossingen kiest. Bij Bianca en Jitse loste Bart het op door te kiezen voor een Luca Varess Vidor-douchehoek met plaatsbesparende schuifdeuren. De witte elementen in het badkamerinterieur (de geïntegreerde waskom, de Linie Rumba-douchebak, het Luca Varess Calibro-toilet en de Vipera-badkamerradiator) zorgen voor een gevoel van licht en ruimte.

Kies voor kwaliteit aan een scherpe prijs

De badkamer is een ruimte die je meerdere keren per dag gebruikt en waar alles goed tegen vocht en wisselende temperaturen moet kunnen. Je werkt dus beter niet met de allergoedkoopste materialen, want dan moet je na een paar jaar al opnieuw renoveren.

Bart viel voor de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van de Linie Lado-badkamerreeks. Het badkamermeubel heeft een mooie naturel houtlook, beschikt over strakke, greeploze lades en is bovendien uiterst geschikt voor intensief gebruik-. X²O Badkamers geeft maar liefst vier jaar garantie op de meubels van Linie Lado.

Durf keuzes maken

Soms moet je keuzes durven maken om binnen je budget te blijven. Bart koos hier voor een strakke Linie Vado-inbouwwastafel. De geïntegreerde waskom is erg praktisch en is makkelijk en snel schoongemaakt. Met het uitgespaarde geld kun je weer leuke accenten toevoegen die meer visuele impact hebben, zoals bijvoorbeeld de mintgroene tegeltjes.

Doe aan gedoseerde luxe

Bouwen binnen een strak budget betekent dat je niet zomaar voor de duurste materialen kunt kiezen. Dat spreekt voor zich. Maar je kunt je badkamer wel pimpen met een paar goed gekozen accessoires die het geheel net dat tikkeltje meer uitstraling geven. Zo koos Bart niet voor de goedkoopste wastafel, maar voor een model in stevig composietmarmer.

Andere leuke details zijn de zwarte elementen die mooi contrasteren met de voor de rest friswitte badkamer: de zwarte Blaufoss Orion-thermostatische douchekraan, de Blaufoss Round Eco start-wastafelkraan en de Balmani Noma-handdoekhouder.

Kies voor slimme zelfbouw

Begin je al lichtelijk te zweten als je aan klussen denkt? Heb je écht twee linkerhanden, dan kun je je badkamer natuurlijk beter door een vakman laten installeren. Maar ben je een beetje handig, dan kun je nog flink wat geld besparen door een aantal dingen zelf te doen. Bij X²O Badkamers zijn de badkamermeubels voorgemonteerd. Een X²O-badkamer zelf installeren betekent dus vooral kastjes aan de muur bevestigen. En dat is veel makkelijker dan je misschien denkt.

Heb jij ook grootste ideeën voor je compacte badkamer? Laat je adviseren door de specialisten van X²O Badkamers in een showroom in je buurt of shop online!

Ontdek jouw persoonlijke badkamerstijl hier.