Welkom in de Blind Gekocht-keuken van Barteld en Jonas

Dierenliefhebbers Barteld en Jonas wilden met hun Blind Gekocht-deelname vooral een nieuwe thuis vinden voor de dieren van hun miniboerderij in oprichting. Nu dat geregeld is, mag ook een gloednieuwe keuken met groot keukeneiland niet ontbreken.

Missie geslaagd: makelaar Béa vond een voldoende groot perceel waar de dieren van Barteld en Jonas ongestoord kunnen grazen. De bestaande keuken in de woning had duidelijk betere tijden gekend, dus een grondige make-over was nodig. Architecte Kelly koos in het interieur voor rustige kleuren en materialen, afgewisseld met verrassende texturen en industriële elementen. De Dovy-keukenconsultant tekende een keuken met een gezellig eiland dat uitnodigt om vrienden en familie rond te verzamelen. Hier zie je het ontwerp.

De kunst van het keukeneiland

De keuken is een verschil van dag en nacht met hoe het was. Het meest opvallende element is het keukeneiland, waar de gasten gezellig kunnen aanschuiven terwijl Barteld en Jonas staan te kokkerellen. De boiler werd mooi weggewerkt in een kast met vier tip-on deuren.

De lelijke afvoer van de oude dampkap werd buiten werking gesteld. De nieuwe dampkap werkt met een koolstoffilter, die de kookluchtjes weg filtert en de gezuiverde lucht terug in de ruimte blaast. Een esthetische oplossing die bovendien ook energiezuinig is.

Het keukeneiland in detail

Het keukeneiland is uitgerust met een stevig, extra dik werkblad in laminaat dat aan drie zijden over de betegelde basis uitsteekt. Zo wordt het keukeneiland een gezellige toog waar je aan drie kanten kunt aanschuiven. Centraal in het eiland vinden we de inox spoelbak met matzwarte kraan. Het eiland herbergt ook de ingebouwde oven en massa’s laden en kasten. De zandkleurige tegels op de zijkanten van het keukeneiland komen ook op de spatwand terug. Zo creëerde de Dovy-keukenconsultant meer eenheid in de keuken.

Maatwerk tot op de millimeter

Ook in de kastenwand kan het koppel heel wat spullen kwijt. De keuken telt in totaal maar liefst 8 pottenlades (waarvan 2 met binnenlade). De maximale hoogte en breedte van de kastenwand wordt gebruikt voor optimale bergruimte. Dat is typisch Dovy, waar maatwerk tot op de millimeter standaard is. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, het is ook praktisch en superefficiënt. Let op hoe de kastenwand netjes werd uitgevuld tot tegen de steunbalk.

“Hier wil ik echt leven”

 Barteld en Jonas keken met een bang hartje naar hun nieuwe thuis. De oorspronkelijke woning was onder handen genomen door een klusser – help! Zou architecte Kelly er weer een warm nest van kunnen maken voor mens (en dier)? Het resultaat is boven hun verwachtingen. De keuken is als een droom. “Waauw”, klinkt het. “Dit is zo mooi. Hier wil ik echt leven. De keuken is volledig ons ding: een praktische keuken met veel lades, en echt degelijk.”

Kastdeuren: 24 mm laminaat

Dovy-keukenkasten zijn altijd uit topmateriaal vervaardigd. Een Dovy-keuken wordt opgebouwd uit een achterwand van 10 mm dik, zijwanden en legplanken van 18 mm en kastdeuren van 20 mm. De binnenkant wordt altijd afgewerkt in glanzend laminaat, heel stevig en moeiteloos te onderhouden. Maar het kan altijd nog beter en daarom lanceerde Dovy onlangs kastdeuren in 24 mm laminaat, zoals te zien in de keuken van Barteld en Jonas. Nog robuuster, nog duurzamer en met nog steviger scharnieren uitgerust. Een keuken die vele jaren zal meegaan.

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.