Altijd vakantie in de keuken van Filip en Caroline uit Blind Gekocht

Filip en Caroline houden van een zuiderse sfeer in hun woning. Hun budget is stevig (één miljoen euro), hun verwachtingen zijn hooggespannen. De keuken is voor hen de belangrijkste plek in huis, waar ze doorgaans de meeste tijd doorbrengen. Dat lukt zeker met dit tuingericht ontwerp, een groot keukeneiland en tal van chique en discrete snufjes.

Filip en Caroline hebben een mooi budget voor hun droomwoning, maar liefst één miljoen euro. Maar voor dat geld verwachten ze dan ook het beste van het beste. Dat geldt voor elk detail van de woning en misschien nog het meest voor de keuken. De keuken is voor hen namelijk een superbelangrijke plaats in de woning. Want het is de ruimte waar ze – net zoals veel andere gezinnen – de meeste tijd met hun drie kinderen doorbrengen.

Zuiderse luxekeuken

De grote woondroom van het koppel is meteen duidelijk voor architect Bart en de keukenconsultant van Dovy Keukens. Filip en Caroline dromen van een fris, zuiders en luxueus interieur, met veel licht en een instant-vakantiegevoel. Dat gevoel komt in de hele woning terug. Architect Bart koos ervoor om de keuken van plaats te veranderen en zo een connectie te maken met de tuin. Daarom voorzag hij ook een loungehoek voor koffie of aperitief, dicht bij de tuin.

Wit kerngekeurd frontlaminaat en gegroefde eik

De Dovy-keukenconsultant vertaalde de zuiderse luxesfeer in een helder en fris ontwerp in 3D met een witte kastenwand in combinatie met een eiland met licht gegroefde eiken kastdeuren en een heel groot keramisch keukenwerkblad met travertinlook.

Voor de afwerking koos de interieurarchitect voor een keramisch werkblad. Het verenigt ultieme kwaliteiten in zich: het is een zeer kras- en slijtvast materiaal, hard en niet poreus. Keramische werkbladen zijn de meest hitte-, kras- en vlekbestendige materialen op de markt, maar ook de duurste. En je kunt ze verkrijgen in eender welke look, dus ook deze travertinlook. Let ook op de opvallende spatwand, eveneens in keramisch materiaal met marmerlook. Zelfs veeleisende Caroline is verbluft: “Dit is niet normaal. Gewoon onbeschrijfelijk. En dat is van ons! Het is een thuis, die hoekjes, die kleuren. Het is een droom.”

Het eiland in detail

We staan nog even langer stil bij het eiland, omdat het echt wel de blikvanger én het kloppend hart van deze zuiderse leefkeuken is geworden. Hier kan een van de huisgenoten gezellig staan kokerellen terwijl de rest van het gezin – of eventuele gasten – aanschuift op een van de krukjes op de kop. Een dampkap lijkt te ontbreken: de keukenconsultant koos voor het systeem van randafzuiging in de kookplaat, een discrete, esthetische en superefficiënte oplossing. Al even mooi en discreet is het ingebouwde TWIST-stopcontact. Het eiland heeft ook heel wat bergruimte, met zomaar eventjes vijf pottenlades. De pannenlade zit onder het kookvuur – erg handig!

Keukentoestellen in vlakbouw

Het is duidelijk: de Dovy-keukenconsultant trok in alles de esthetische kaart en ging voluit voor high-end afwerking. Dat merk je ook aan details zoals het muurbankje met ingefreesde ledstrips. Alle keukenafval verdwijnt in een handomdraai in het afvalsysteem onder de spoelbak. Ook handig en bijzonder mooi: de kookplaat en spoelbak zijn ingebouwd in vlakbouw. Dat betekent dat er geen hoogteverschil is met het werkblad, wat er heel chique uitziet.

Genieten in stijl

De meeste keukentoestellen werden ingebouwd in de witte, greeploze kastenwand. Je vindt er de combi-oven, stoomoven, het koffieapparaat en de grote koelkast (178 cm hoog). Caroline zei het al in de eerste aflevering van Blind Gekocht: “De keuken is bij ons gewoon het hart van heel de woning.” Nu het nineties-exemplaar dat er stond, is vervangen door een hedendaagse, mooie, ruime, praktische en luxueus afgewerkte leefkeuken, kan het gezin er volop van genieten. Met zicht op de prachtige tuin en veel dichter bij hun werk.

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.